/ netinfo

Днес се състоя пресконференция по повод предстоящото XI-то издание на Международния фестивал по гимнастика “Дунавска перла”. Спортното събитие ще се проведе на 17 и 18 ноември, събота и неделя, в „Арена Монбат“.

Русенска филхармония отбелязва с концерт 70-годишен юбилей

На пресконференцията присъстваха зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков и старши треньорът на СК „Акро“ Силвия Митева. „Международният турнир дава възможност за изява на младите таланти в областта на художествената и спортната гимнастика“, заяви инж. Наков. Той добави още, че тази година фокусът на фестивала е върху децата, а целта е да се привлече интересът им към този вид спорт.

По думите му, провеждането на международния фестивал в „Арена Монбат“ през последните години е позволил включването на състезатели по акробатика, скокове на батут и масова гимнастика.

Уникалното във фестивала тази година е това, че участие ще вземат и ветерани (30+). За първи път състезанието се провежда на два етапа - първият се състоя на 10 и 11 ноември. Участие взеха състезатели по акробатика от 4 възрастови групи от 5 държави и 19 клуба от България. Всички те получиха грамоти. Представителите на „Локомотив“ - Русе Яница Милкова и Кристиян Ангелов спечелиха златни медали в категория до 17-годишна възраст.

43-тият Джаз фестивал Русе 2018 започва на 15 ноември

Тази седмица предстои да се проведат състезанията по художествена, спортна и масова гимнастика. Официалното откриване на втората част на „Дунавска перла“ е в 13:00 ч. на 17 ноември, събота, в „Арена Монбат“.

Впечатление прави високият интерес към масовата гимнастика, която има над 200 представители. Ще присъстват почти всички български клубове по гимнастика, както и участници от Молдова и Румъния. Освен съществуващите 3 приза, журито е подготвило като изненада 4 нови.