Посолството ни в Русия се захвана със случая Меджнун Мустафов
Посолството ни в Русия се захвана със случая Меджнун Мустафов / netinfo
От посолството на България в Москва вече са се свързали със задържания председател на СИССБР Меджнун Мустафов. „От българското представителство са предупредили службите в Краснодар, че ще държат случая под контрол и вече се чувствам по-спокоен” съобщи за Дарик Мустафов. Той каза още, че има чувството , че нещата ще се оправят и благодари за помощта на Дарик и всички русенски и национални медии, които съобщиха за неговото неправомерно задържане.

Председателят на Сдружението за икономическо и социално сътрудничество между България и Русия Меджнун Мустафов бе задържан от властите в руския град Краснодар в началото на месеца. Той е обвинен от служителите на реда в опит да убие жена си. Мустафов съобщи за Дарик, че обвиненията са абсурдни, действията срещу него са незаконни и от началото на месеца е възпрепятстван да напусне страната.

Според него проблемите идват от нежеланието на жена му за подялба на имуществото след като руски съд ги е развел без неговото знание. На Мустафов е издадена забранителна заповед за напускане на града. Все още няма отговор на подадената от него жалба в прокуратурата. Председателят на българо-руското сдружение заяви още, че се страхува за живота си.