/ iStock/Getty Images
Петима са заразените с COVID-19 за последните 24 часа в Русенско. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Над 1100 души са си направили бърз тест в манипулационната на ГКПП „Дунав мост“

По един нов случай има в общините Бяла и Иваново и трима в Русе. Същевременно през вчерашния ден са оздравели двама души. През изминалото денонощие няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14297, а преболедувалите 13344. Активните случаи са 44. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 17 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 58, от които 12 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново, Добрич, Силистра и Ямбол. Без нови случаи са четири области в страната. Става дума за Видин, Габрово, Перник и Разград.

Вижте къде може да се ваксинирате в Русе

До момента в областта са извършени 53418 имунизации, като повторна доза са получили 25493 лица. Само през вчерашния ден са поставени 401 ваксини, като 226 от тях са свързани с първа игла.

До края на седмицата в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 08:00 до 15:00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини - Pfizer, Moderna, AstraZeneca и еднодозовия препарат на Janssen.