/ netinfo
Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен в Пловдив е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – Общински детски комплекс-Пловдив със съдействието на Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи“.

15-тото издание на конкурса се състоя на 30 и 31 март във Военния клуб. В него участие взеха над 200 деца и младежи от 15 области, сред които и изпълнителите от Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ при ВЧ „Зора“ - Магдалена Тодорова, Ники Радев, Магдалена Георгиева, Кристина Тодорова и Боряна Борисова.

Съгласно регламента на конкурса, участниците бяха разпределени в четири възрастови групи в категориите солисти и вокални ансамбли. В групата при най-малките (до 8-годишна възраст) Магдалена Георгиева бе отличена от журито с поощрение.

Кристина Тодорова участва в трета възрастова група – до 14 г. и получи втора награда за отличното си представяне в конкурса. Във възрастовата група при най-големите, до 18 г. се представи Боряна Борисова, която получи Специална награда.