Обсъждаха възможни партньорства между Русенския университет
и висши училища от Монголия
Обсъждаха възможни партньорства между Русенския университет и висши училища от Монголия / netinfo
Сътрудничество с монголски университети обсъдиха ръководството на Русенския университет и посланикът на Монголия в България - Дашжамц Батсайхан.

На срещата присъстваха освен членовете на ректорското ръководство, доц. д-р Кирил Панайотов - управител на Лечебни заведения „Медика“ и преподавател в Русенския университет, д-р Камен Милков – почетен консул на Монголия в Русе и първият секретар в Посолството на Монголия Тулшиг Тувшин.

Ректорът проф. Велизара Пенчева представи направленията, в които се обучават студенти и сподели задоволство от подписано споразумение с обучителния център по монголска традиционна медицина „Манба Датсан“ в Улан Батор.

Румънски фирми предлагат работа на българи на кариерен форум

През месец май на посещение и обмяна на опит в Монголия бе екип от Факултета по обществено здраве. Дипломатът коментира, че монголските младежи имат интерес към компютърните науки, а чл.-кор. Белоев отговори, че университетът е отличен избор за изучаване на тези специалности и има международно признание за тях.

Проф. Пенчева съобщи, че Русенският университет има изключително полезен дългогодишен опит с ръководството на четири международни мрежа по компютинг. Предстои да се потърсят партньори сред многопрофилните висши училища, с които екипи от русенски учени могат да разработват съвместни проекти.