/ iStock/Getty Images
Митнически служители от ТД Митница Русе иззеха 17 720 къса (886 кутии) цигари при проверки на три превозни средства в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин  и на ГКПП Пристанище Силистра – Фериботен Комплекс, съобщамат от агенция "Митници".

На 12 септември в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин са отклонени за митническа проверка два автомобила с българска регистрация, управлявани от български граждани. Превозните средства са пътували в посока от България към Румъния. В хода на контролните действия са открити 15 920 къса /796 кутии/ цигари в чанти с личен багаж и укрити на различни места в автомобилите.

Тютюневите изделия от различни търговски марки са облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите документи по ЗАДС. Установено е, че цялото количество цигари е собственост на водача на единия автомобил. 

Други 1800 къса /90 кутии/ цигари без български акцизен бандерол и с надписи „FOR DUTY FREE SALE ONLY” са иззети същия ден, при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация на изходящо трасе на ГКПП Пристанище Силистра – Фериботен Комплекс. Цигарите са открити в шофьорската кабина на превозното средство, управлявано от турски гражданин.

По случаите са съставени актове за нарушаване на акцизното законодателство.