Международната лятна академия „Алегра“ стартира на 13 юли
Международната лятна академия „Алегра“ стартира на 13 юли / netinfo

Третото издание на международна лятна академия „Алегра“ ще се състои в Русе в периода 13- 28 юли.

Инициатор и артистичен директор на академията е Петър Найденов, възпитаник на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, който сега работи в Швейцария като соло- контрабасист на Люцернския симфоничен оркестър и преподавател във Висшето училище за музика в Цюрих.
В майсторските класове младите музиканти искат да опознаят опитни личности и да се вдъхновят от нови знания. Освен това, за тях е изключително важно да натрупат колкото се може повече собствен опит, било то като диригенти или като солисти в работата си със симфоничния оркестър.

Целта лятната академия „Алегра“ е да се комбинират тези аспекти чрез свързване на различни майсторски класове и реализиране на сътрудничество между тях.
Избрани от преподавателите млади инструменталисти ще бъдат поканени да репетират като солисти на оркестъра под палката на младите си колеги- диригенти или ще бъдат мотивирани за организирането на съвместни камерни концерти. Всички участници ще имат също така възможността да се представят пред публика на концертите в края на съответния курс.