/ Община Русе
За четвърта поредна година Община Русе ще зарадва русенци с традиционната ледена пързалка, съобщиха от Общината.

Община Русе

Тя ще посрещне първите желаещи да покарат кънки тази събота - 13 ноември. Мястото, на което се намира зимното съоръжение, отново е ларгото пред Държавна опера-Русе, като в непосредствена близост ще бъде разположен и традиционният Коледен базар.

Работното време на пързалката ще бъде от 9:30 до 21:30 часа всеки ден, дори и по време на празниците. На разположение ще са 230 чифта кънки от 25 до 46 номер. Цената на входния билет за възрастни е 6 лв. на час, а за ученици - 4 лв.

Правят буферен паркинг за камиони в Русе

Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв., като цената за обучителен тренажор под форма на пингвин или мече е също 2 лв. на час. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни - 56 лв.

Община Русе

За групови посещения - поне 6 души цената също ще бъде по-евтина - входен билет и наем на кънки ще се таксуват срещу 6 лв. на час на посетител. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип.

Община Русе

От 20 ноември всяка събота ще има и инструктор, който безплатно ще помага на начинаещите. А най-малките ще се радват на компанията на приказни герои, с които ще могат да покарат кънки или да се снимат.

Русенската ледена пързалка е с обща площ от 450 кв. м и се поддържа от „Общински пазари“ ЕООД. Съоръжението ще работи за жителите и гостите на града до 16 януари.