Кулинарно състезание за непрофесионалисти На върха на ножа се проведе в Русе
Кулинарно състезание за непрофесионалисти На върха на ножа се проведе в Русе / снимка: Община-Русе

Община Русе се класира в челната тройка в първото издание на кулинарното състезание за непрофесионалисти "На върха на ножа", което се проведе в Русе. Печена пъстърва и картофи соте с билкова коричка донесоха трета награда на Елена Ангелова от дирекция "Икономика и управление на собствеността". Първото място спечели актьорът Илия Деведжиев с испанска паеля. В неговия отбор се включи Теодора Иванова от Гимназията по туризъм, която веднага получи предложение за работа в русенски ресторант. На трето място се класира Пламена Енчева от филиала на Русенския университет в Разград. Предметни награди спечелиха и останалите участници в надпреварата, а наградата на журито отиде при Десислава Тихолова от Регионалния исторически музей.

В първото по рода си състезание участие взеха 9 отбора-непрофесионалисти. В тях се включиха представители на различни институции в град Русе и по един ученик от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”.

Председател на журито беше Ивайло Димитров –шеф-готвач и председател на Клуб на професионалните готвачи – град Русе. Шеф-готвачите Живко Димитров и Петър Атанасов се изявиха като членове на журито.

„Няма да крия, че когато имам време ми доставя огромно удоволствие да готвя. Всичко, което видях на това състезание, е впечатляващо”, заяви кметът Пламен Стоилов, който награди участниците и увери организаторите, че имат пълната подкрепа на Община Русе и за следващото издание на конкурса догодина.