Крадено БМВ намерено от полицията след гонка
Крадено БМВ намерено от полицията след гонка / netinfo
Сигнал за откраднатата кола е подаден вчера около 23.15 часа. БМВ-то било с десен волан, с английска регистрация, зелен металик.

Служителите на реда установили, че автомобилът бил управляван от 20-годишен младеж, който спрял до паркинга при газстанцията на ул. “Солун”, излязъл от нея, оставяйки я отворена и с ключ в стартера, след което отишъл в близкия магазин. Свидетели забелязали, че на отсрещната страна на улицата в същото това време бил паркиран автомобил “Ауди”, а около него обикалял мъж, който ровел в багажника. След като водачът на БМВ-то слязъл от автомобила си въпросният мъж влязъл в него и потеглил в неизвестна посока.

Оказало се, че “Ауди”-то е собственост на 30-годишна жена от Русе, която дала колата на приятеля си, който пък от своя страна го дал под наем, чрез договор за “рент а кар” на 24-годишен русенец. Около часа през нощта издирваното БМВ е било засечено от патрулен екип на бул. “Липник”. Колата е преминала с висока скорост покрай полицаите, като водачът не е реагирал на подадените сигнали да спре. Той увеличил скоростта и продължил в посока към с. Николово.

Полицейският патрул започнал преследване, което завършило при стопанския двор на с. Николово, в посока към с. Хотанца, в страничен черен път през земеделските земи. Беглецът е задържан. Работата по изясняването на случая продължава.