/ БГНЕС/ЕМИЛ ДИМИТРОВ
19 човека, затънали с автомобилите си в преспи по пътя между русенските села Червена вода и Семержиево, както и в района на град Ветово, са евакуирани вчера.

Помощ им е оказана от екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от полицията в Русе. Друг екип на сектора, също с машина „Ратрак“, са евакуирали още 10 човека, затънали с коли в преспи на пътя край с. Бъзън, с. Красен и вилна зона Касева чешма в Русе.

Кметът с предложение до министъра и 2 март да е неучебен

След това, межди 08:40 до 18:20 часа вчера, екип от Сектор СОД е бил изпратен за съдействие на ЦСМП в село Семерджиево, откъдето се е получил сигнал за родилка от Глоджево. Жената обаче е отказала да бъде превозена във Ветово. От Ветовската община са били превозени общо 11 пациенти за хемодиализа.

Екипи на РСПБЗН-Ветово също са оказали помощ на закъсали 10 превозни средства в района на гр. Ветово, като те са евакуирали други 16 граждани, които са били отведени до близки населени места. Другата машина „Ратрак“ във времето от 09:00 до 15:00 часа е транспортирала други 8 човека на хемодиализа, които са били превозени от селата Бъзън, Писанец и Сваленик до гр. Русе.

Вчера към 08:30 часа по сигнал за бедстващ гражданин, който е тръгнал пеша за с. Червена вода е изпратен екип от Първа РСПБЗН в Русе. При придвижването на екипа към мястото се е получила информация, че той е бил взет от преминаващ автомобил.

Между 12:50 и 16:00 часа екип от РСПБЗН-Две могили с високопроходим пожарен автомобил е оказал помощ на болен, превозван в линейка, закъсала в с. Иваново, като са го транспортирали до болницата в Русе.

Продължава почистването на улици и тротоари от снега

Вечерта, от 21:45 до 22:48 часа, екип от РСПБЗН – Ветово отново е участвал в евакуирането на 5 човека, закъсали с лек автомобил на пътя между с. Писанец и гр. Ветово. А тази нощ между 01:47 и 03:10 часа екип от Първа РСПБЗН – Русе е бил изпратен да спасява гражданин, закъсал с микробус на главния път до кв. ДЗС- Русе. Той е бил евакуиран.

Днес дейностите на спасителните екипи продължават.