/ Дарик Русе, Искра Георгиева
Продължава почистването на улици и тротоари от снега, 100 са свободните места в подземния паркинг под „Арена Русе“
Заради влошеното време и във връзка с очаквания нов снеговалеж в края на седмицата, с доклад до министъра на образованието, кметът Пламен Стоилов предлага 2 март, петък, също да бъде обявен за неучебен ден за всички училища на територията на общината.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 тона

Припомняме, че поради усложнената зимна обстановка, снеговалеж и снегонавявания, със заповед на кмета, учебните занятия са отменени от вчера до 1 март, включително. Очаква се утре Министерството да издаде заповед за неучебен 2 март, петък.

Продължава почистването на улици и тротоари в Община Русе с цялата налична техника на снегопочистващите фирми. Към момента са затворени пътищата Русе – Кубрат и Русе – Вятово, а от общинската пътна мрежа: Мартен – Николово и Николово – Червена вода.

Продължава почистването на улици и тротоари от снега

Останалите пътища са проходими при зимни условия, но заради силния вятър, пътната обстановка постоянно се променя. Кметът Пламен Стоилов благодари на всички шофьори, които се съобразиха с призива на Общината и вече ползват активно двата подземни паркинга.

Паркингът под Доходно здание продължава да е със запълнен капацитет, но още 100 свободни места има в паркинга под „Арена Русе“. Припомняме, че водачите на автомобили могат да го използват безплатно до петък, за да се освободят част от улиците за снегопочистващата техника.

Възстановиха движението в няколко посоки

„Благодаря на русенци, които са дисциплинирани и почистват пространствата пред блокове, магазини и офиси“, заяви още кметът. Умоляват се гражданите да не хвърлят снега на пътното платно, а по възможност да го трупат в края на тротоара.

В Община Русе продължават да постъпват сигнали, на които се реагира своевременно.