/ БГНЕС/ЕМИЛ ДИМИТРОВ
Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 тона поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на моторните превозни средства над 12 тона пътуващи към ГКПП "Дунав мост" 1.

Продължава почистването на улици и тротоари от снега

Това каза по Дарик директорът на Областното пътно управление в Русе Ростислав Стефанов .Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла.

Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин. Проходими при зимни условия са главните пътища Русе – Бяла, Русе – Разград и Русе – Силистра. 88 машини работят в региона.

Затвориха Дунав мост за МПС над 12 тона (СНИМКИ)

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, ако не е спешно пътуването да отложат тръгването си до подобряване на метеорологичните условия в Северозточна България.

Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.