Две националки от боксов клуб „Русе” отиват на състезание в Сърбия
Две националки от боксов клуб „Русе” отиват на състезание в Сърбия / DarikNews

Две състезателки на боксов клуб „Русе” ще отпътуват заедно с треньора Павел Сяров за турнира за Националната купа в сръбския град Зренянин. Севда Асенова и Стойка Петрова ще се състезават като част от националния отбор съответно в категориите до 48 и до 51 килограма. Севда Асенова взе златен медал в надпреварата за купа „България” през октомври миналата година, а Стойка Петрова освен носител на републикански титли е и с пета позиция на Олимпиадата в Лондон.

Утвърденият само преди дни за новия олимпийски цикъл треньор на националния отбор по бокс за жени Павел Сяров е включил в пътуващия за Сърбия състав и носителката на бронзов медал от Световното първенство през 2012 г. в Китай Светлана Каменова. Състезателката на НСА ще излезе на ринга в категория 60 килограма.

Турнирът в град Зренянин ще бъде от 9 до 13 януари. Очаква се там да се включат 130 състезателки от 16 страни. За боксьорките от женския национален отбор на България участието в това състезание е етап от подготовката за европейското първенство, което ще се проведе тази година.