/ БГНЕС
Прокуратурата иска доживотна присъда за убиеца на русенската журналистка
101029
Прокуратурата иска доживотна присъда за убиеца на русенската журналистка
  • Прокуратурата иска доживотна присъда за убиеца на русенската журналистка
Приключи брифинга в Окръжната прокуратура в Русе, на който присъства и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. На Северин Красимиров са повдигнати обвинения по три точки от наказателния кодекс- за блудство, изнасилване и убийство. Най-тежкото от тях предвижда и най-тежкото наказание доживотен затвор без право на замяна.

Прокуратурата в Русе дава на съд Северин Красимиров

Събрани са неопровержими доказателства, че мотивът за убийството на Виктория Маринова е единствено сексуален и по-никакъв начин не е свързан с работата й като журналист. Установено е също така, че Северин е извършил престъпленията сам, без някой да му помага.

Северин Красимиров е вменяем ще бъде предаден на съд за изнасилване и убийство на Виктория Маринова

Направените психологически експертизи са установили, че той може да носи отговорност за своите деяния. Макар и в началото да е отричал обвиненията, по време на разследването показанията му са се изменяли и сега той признава всички обвинения, което означава, че може да бъде потърсена и съкратена процедура по делото.

Северин Красимиров призна за убийството на Виктория, съжалявал (ВИДЕО)

От прокуратурата уточниха, че няма други обвиняеми, които да са привлечени по делото. След извършване на убийството Маринов се е укрил в къщата на леля си в русенския квартал Тракция, но тя не е живеела там тогава. След това и сам е успял да организира бягството си в Германия. До започване на делото Северин ще бъде преместен от русенския арест в затвора в Белене.

Наблюдаващите прокурори Георги Георгиев, Кремена Колицова и разследващият полицай Добрин Хараламбиев бяха наградени с почетна грамота и наградни ножове от главния прокурор за проявения професионализъм при разрешаване на случая.

Чуйте звуковия файл