"Да, виновен съм и много съжалявам". Това обяви пред журналисти заподозреният за убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова Северин Красимиров. Днес той се изправи пред Окръжния съд в Русе, който гледа мярката му за неотклонение и реши да го остави в ареста.

В четвъртък на 21-годишния мъж официално бяха повдигнати обвинения за изнасилване и убийство. На 17 октомври Красимиров беше екстрадиран у нас от Германия, където беше задържан след престъплението, а вчера бе конвоиран до следствения арест в крайдунавския град.

В началото на заседанието днес прокурорите  заявиха, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия. Служебният защитник на Северин Иван Дойнов също поиска Красимиров да бъде оставен под стража. Пред съда той се аргументира, като обясни, че младият мъж има основателни притеснения за собствения си живот.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Не мога да повярвам, че аз съм го направил. Съжалявам, каза Северин Красимиров преди началото на заседанието пред журналисти. Виновен съм, добави той и заяви, че ще приеме всяка присъда от съда.

Красимиров е потвърдил, че е бил на мястото на престъплението и е нанесъл удари по лицето и главата на жертвата, както и че е заровил телефона й. По данни на свидетели, Северин заявил пред тях, че е "изнасилил и ударил някакво момиче".

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че при проведени след връщането на Северин Красимиров от Германия следствени действия са документирани и други доказателства, които потвърждават версията, че той е извършителят на тежкото престъпление. Той обаче отказа да даде повече информация, тъй като случаят е във фаза на досъдебно производство.
 
„Вие видяхте какви са повдигнатите обвинения - за убийство и изнасилване, всеки обвиняем има право на защита и на собствено мнение какво е извършил“, така министърът отговори на въпрос за кое точно от престъпленията са допълнителните доказателства.

Съдът остави в ареста Северин Красимиров

Няма доказателства за участие на други хора в изнасилването и убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване, коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев след края на съдебното заседание днес.
 
Окръжният прокурор обясни, че има свидетели, които са видели само един мъж, облечен с дрехи, каквито са открити в обвинения. Има ДНК-експертиза, която доказва, че няма генетичен материал на друго лице от мъжки пол, като в обясненията на Красимиров не се твърди, че някой му е помогнал или е участвал заедно с него в извършване на престъплението.
 

БГНЕС


При разпита вчера той е признал за нанесените удари, от които според медицинската експертиза е настъпила смъртта на младата жена. По отношение на обвинението за изнасилване Красимиров не е дал обяснения.

Северин Красимиров: Не мога да повярвам, че аз съм го направил, съжалявам

Престъплението бе извършено на 6 октомври тази година. Тялото на Виктория Маринова беше открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав.

Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан 21-годишният Северин Красимиров от Русе. Той бе екстрадиран в България на 17 октомври, а вчера бе конвоиран до следствения арест в крайдунавския град.