Министър Младен Маринов
Министър Младен Маринов / БГНЕС
При допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин Красимиров след връщането му от Германия са документирани и други доказателства, които потвърждават версията, че той е извършителят на тежкото престъпление. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
 
Той се позова на закона, който забранява, когато случаят е във фаза на досъдебно производство, да бъде споделяна информация.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече
 
„Вие видяхте какви са повдигнатите обвинения - за убийство и изнасилване, всеки обвиняем има право на защита и на собствено мнение какво е извършил“, така министърът отговори на въпрос за кое точно от престъпленията са допълнителните доказателства.
 
Във връзка с инцидента в ромския квартал в Сливен, при който пострадаха трима полицаи, Маринов беше категоричен, че няма да позволи нападение над полицаи, когато изпълнява служебните си задължения, както и над журналисти, когато също си вършат работата.
 
„Не за пръв път казвам, че полицаят, като отива на сигнал като този, трябва да е оборудван, за да може да се намеси категорично, и трябва да работим за това полицейските разпореждания да се изпълняват, а не да се оказва съпротива“, допълни той.

Съдът остави в ареста Северин Красимиров
 
Министърът е разпоредил на областните директори и на зам.-главния секретар при такива действия, като в Сливен да се прилага категорично законът, независимо колко полицаи са необходими, за да се въдвори ред и да се задържат извършителите.
 
Именно за повече пари за оборудване на служителите на реда в бюджета за следващата година ще настоява вътрешният министър. „Водим разговори в момента за бюджета на МВР за догодина, това е въпрос на възможности и на правителството, основната ми цел е да се стигне до по-високо ниво на оборудване на полицаите“, увери Младен Маринов. По думите му въпросът не е лесен, защото е свързан с финанси, с обществени поръчки, но трябва да се постави началото.

Красимиров: Не мога да повярвам, че аз съм го направил, съжалявам
 
„Това, което можем да направим и го правим, е категорично да налагаме закона при всяко едно противодействие“, увери още вътрешният министър. Той обаче смята, че случаи като този в Сливен ще има и занапред заради нулевата толерантност на властите към нарушения от типа силна музика след забранените часове. При всяка такава намеса се получават и такова противодействие, обясни Маринов.
 
Засега все още не е определен новият главен секретар на МВР, функциите се изпълняват от зам.-главния секретар, стана ясно от отговора на министъра на журналистически въпрос.
БТА