/ БГНЕС
Един от внуците на разградския поет Иван Дойнов, който носи неговото име, e служебен адвокат на задържания за убийството на телевизионната журналистка от Русе Виктория Маринова.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Младият Иван Дойнов е назначен от Окръжен съд-Русе за адвокат на екстрадирания от Германия Северин Красимиров, след като преди него четирима юристи са отказали да се заемат с тежката задача.

Дойнов е бил последният в списъка на адвокатите от Русенската колегия, които са декларирали, че в конкретната десетдневка са съгласни да реагират 24 часа в денонощието, ако се наложи незабавно да се осигури на някого правна защита. След като четирима отказали да поемат случая, Дойнов не е имат опция да откаже.

Министър Маринов: Има и други доказателства, че Северин е извършителят на убийството

Адвокат Иван Дойнов е завършил „Право“ в Русенския университет през 2015 г., бил е сред отличниците на випуска с успех 5,79. От тогава работи в Адвокатско дружество „Стефанова, Мянкова и Стефанов“.

Служебният адвокат е бил определен още миналия вторник, след като постъпило искане на Окръжната прокуратура в Русе за осигуряването на правна защита. На по-късен етап е възможно близките на Красимиров да решат да упълномощят адвокат.

Подзащитният на Иван Дойнов е с повдигнато обвинение за извършване на 6 октомври на изнасилване и убийство по особено жесток начин.