Северин Красимиров
Северин Красимиров / БГНЕС
Прокуратурата: Няма доказателства за участието на други хора в убийството на Виктория, Северин остава в ареста
99337
Прокуратурата: Няма доказателства за участието на други хора в убийството на Виктория, Северин остава в ареста
  • Прокуратурата: Няма доказателства за участието на други хора в убийството на Виктория, Северин остава в ареста
Северин Красимиров, задържан по обвинение за изнасилване и убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на телевизионната водеща Виктория Маринова, остава за постоянно в ареста. Окръжният съд в Русе наложи днес най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража на Северин Красимиров.

Няма доказателства за участие на други хора в изнасилването и убийството на 30-годишната Виктория Маринова, коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев след делото. При разпита вчера Северин е признал за нанесените удари, от които според медицинската експертиза е настъпила смъртта на Виктория Маринова. Северин Красимиров е обяснил, че е имало спречкване между него и пострадалата, докато тя е бягала на кейовата стена във фаталния 6 октомври. Казал също, че не е познавал жертвата и не е знаел какво работи. Преди делото днес обвиняемият заяви, че съжалява. И че  преди да нападне журналистката е употребил алкохол и наркотици.

Определението на русенския съд за мярката на Северин подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново. Делото за убийството на Виктория Маринова ще се гледа в Русе. Ако обвиняемият Северин бъде признат за виновен по повдигнатите му обинения, законът предвижда до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна.
Още чуйте в прикачения файл: