Възпитаник на Харвард и Кеймбридж представя в Мeханото висшето образование извън България
Възпитаник на Харвард и Кеймбридж представя в Мeханото висшето образование извън България / netinfo
Представяне на тема „Висше образование извън България - дали е за мен?“ организира Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“-Разград.
Лекцията е отворена всички гимназисти от Разград и техните родители и учители. Ще се проведе във вторник, 25 април, от 14,00 ч. в актовата зала на Механото.
Лектор ще е програмният директор на фондация „Заедно в час“ Траян Траянов. Той е от Силистра, завършил е Американския колеж в София, защитава бакалавърска степен по социални изследвания в Харвард и магистратура по социология в Кеймбридж. Траянов ще коментира няколко въпроса, на които трябва да си отговорят тийнейджърите, преди да вземат решение дали искат да учат в чужбина: „Какви умения ще изискват професиите на бъдещето и какво висше образование ще ме подготви за тях? Какви са предимствата и особеностите на висшето образование в САЩ? Какво предлагат програмите по "свободни изкуства" (liberal arts) и за кого са? Какви възможности за финансиране има? Как да подбера университет или колеж и как да се подготвя за кандидатстване?“.
Възпитаник на Харвард и Кеймбридж представя в Мeханото висшето образование извън България
netinfo