/ iStock/Getty Images
40-годишният украински гражданин Андрей Т. сключи споразумение с Районната прокуратура в Разград, което съдът одобри, и прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 9 месеца, чието изтърпяване Разградският районен съд отложи с 4-годишен изпитателен срок.

Пияният украински тираджия, засечен край Осенец, отива на съд

За шофирането на товарен камион с ремарке с 3,12 промила алкохол подсъдимият ще плати 450 лева глоба. Съдът го лиши и от право да управлява МПС за срок от 3 години. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

На 27 март тази година на пътя Русе – Варна в землището на община Разград край село Осенец подсъдимият шофирал товарния автомобил „ДАФ“ с ремарке, като криволичел по пътя. Това било забелязано от пътуващите в същата посока полицейски служители със служебен автомобил.

От време на време камионът с украинска регистрация навлизал в лентата на насрещно движещите се и създавал предпоставки за пътно-транспортно произшествие. Служителите на реда спрели за проверка товарния автомобил и поискали документите на водача. Докато слизал от камиона, украинският шофьор изпитал сериозни затруднения. Бил видимо пиян. На пода на кабината имало празна бутилка от уиски.

Солидно почерпен украински шофьор засякоха край Осенец

Шофьорът бил спрян и на място тестван с дрегер, който отчел рекордните промили алкохол в кръвта му. Андрей Т. бил отведен в болница, за да му бъде взета кръвна проба, но отказал, като се съгласил с показанията на дрегера.

Издаден му бил акт и за административно нарушение, а  документите за управление на автомобил иззети. Споразумението е със сила на присъда и не може да се обжалва.