Тихомир Тодоров е първият кандидат за окръжен прокурор

Тихомир Тодоров е първият кандидат за окръжен прокурор
Тихомир Тодоров е първият кандидат за окръжен прокурор / Радка Минчева, архив

Заместник окръжният прокурор Тихомир Тодоров е първият кандидат за овакантяващия се през февруари пост на ръководител на Окръжна прокуратура-Разград. Тодоров е подал своите документи в края на миналата година, срокът обаче още тече и евентуалните му конкуренти имат време до средата на януари.

Освен атестации за много добрата работата на Тодоров през последните години, към документацията е приложено и становище от прокурорите в Районна прокуратура-Разград, според които заместник окръжният прокурор притежава потенциал, енергия и възможности да заеме отговорния пост. Становището е подписано от заместник районния прокурор Веселин Якимов.

Тихомир Тодоров е завършил „Право“ във Висшия институт на МВР, 3 години е работил като инспектор в РДВР-Разград, 2 – в Окръжна следствена служба, от 19 години е прокурор – първо в Районна, след това в Окръжна прокуратура. Заместник окръжен прокурор е от 2010 г.

Конкурсът за поста „Административен ръководител на Окръжна прокуратура-Разград“ бе обявен на 13 декември 2016 г., тъй като на 14 февруари 2017 г. изтича вторият мандат на настоящия прокурорски шеф Огнян Дамянов, а според Закона за съдебната власт това е максимално разрешения брой мандати на подобен пост.