След Монев и „Защита на животните в Лудогорието” се обяви против сечта на тополите край Лома
След Монев и „Защита на животните в Лудогорието” се обяви против сечта на тополите край Лома / Калоян Монев
Сдружение „Защита на животните в Лудогорието”-Разград изпрати сигнали за сечта на тополите в Разград до двама министри и до прокуратурата.
Исканията за спешни проверки са към Министъра на околната среда и водите, Министъра на земеделието и храните и Окръжна прокуратура-Разград. Природозащитниците настояват да се установи дали са спазени няколко нормативни акта при започването на сечта на тополи край река Бели Лом преди седмица: Закона за обществените поръчки, Административно-процесуалния кодекс, Закона за устройство на територията, Наредба №1 от 10.03.1993 г. за опазване на озеленените площи и декоративната растителност, Наредба №19 за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Разград, Закона за горите, Наредбата за сечите в горите.
От „Защита на животните в Лудогорието” се обявяват категорично против „тази поголовна СЕЧ, без оценка за опасността на ВСЯКО едно дърво – топола или друг вид и при спазване на законите на Р България”. Настояват още прокуратурата да разпореди спиране на сечта до изясняване на законосъобразността на действията на общинска администрация.

Природозащитници сигнализираха прокуратурата и двама министри за разградските тополи
netinfo