/ netinfo
Общинският съветник от „Кауза Разград“ Калоян Монев изпрати сигнал до кмета на Разград д-р Валентин Василев и до две постоянни комисии в местния парламент във връзка с обявеното изсичане на тополите по поречието на река Дунав.

Монев, който заедно с останалите двама членове на групата „Кауза Разград“ в Общинския съвет, подкрепя решенията на управляващата партия ГЕРБ, обявява, че от фейсбук страницата на кмета е научил за предстоящото премахване на тополите от автогарата до бившето „Езеро“.

Съветникът се обявява категорично против поголовната сеч без оценка за опасността на всяко едно дърво – топола или друг вид и призовава сечта в регулационните граници на Разград незабавно да бъде спряна.

Монев настоява за извършване на експертна оценка за всяко дърво относно това дали е опасно за населението и подлежи ли задължително на премахване. „Моля ви за спешна реакция, за да може града ни да продължи да бъде столица на Лудогорието“, завършва сигналът на общинския съветник.

В него Монев припомня, че и предишното ръководство на Разград посегна на белите дробове на града в голяма част от центъра на населеното място. „Щяха да се засаждат нови дървета, уви. Резултатът е налице – неугледност и жега“, допълва съветникът.