/ БГНЕС, архив
"Паспортната служба в Лозница няма да работи тази седмица", съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илияна Георгиева.

До 19 август административното обслужване на жителите на община Лозница ще се извършва в сектор „Български документи за самоличност“ (БДС) в Разград. От дирекцията се извиняват за причиненото неудобство.

Демерджиев разпореди 13 мерки срещу войната по пътищата

За първите две седмици на август приетите заявления за издаване на лични карти и паспорти в област Разград са 1662. В сектор БДС при ОД на МВР в Разград са обработени 1252 документа.

В центъра за административно обслужване в Районното управление в Исперих са приети 162 заявления за лични документи, в Кубрат - 193, а в звеното към Полицейския участък в Лозница - 85, сочат изнесените данни на Областната дирекция на полицията в Разград.

Наред с това в Разград са връчени лични документи на 1194 души, в Исперих - на 150. В Кубрат лични карти и паспорти са получили 119 граждани, а в Лозница - 32 жители на общината.

По закон личната карта с изтекла валидност трябва да бъде подменена в 30-дневен срок, а паспортът – до тримесечен срок. Изтеклите документи се връщат в сектор БДС. В противен случай санкцията е от 20 до 150 лева. 
БТА