/ Община Родопи
Със заповед на кмета на Кубрат Алкин Неби се отменя бедственото положение в общината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация, цитирани от БТА. До обявяването на бедствената ситуация се стигна след рязкото влошаване на метеорологичните условия, обилен снеговалеж и навявания, както и преустановяването на електрозахранването и водоснабдяването по населените места и общинския център.

Отвориха Шипченския проход (СНИМКИ)

Ситуацията в община Кубрат вече е овладяна и се нормализира. Продължават дейностите по снегопочистване на улиците в града и междуселските пътни артерии, предстои и лугиране на пътната мрежа, посочват от общинската администрация. Оттам допълват, че няма населени места на територията на общината без ток и вода. Учебните занятия в училищата ще продължат нормално от понеделник - 10-ти февруари.

Бебе без памперси бедства на Върховръх, откъснати са и две села

От Областната дирекция в Разград информират, че се ограничава движението на МПС над 3,5 тона по направленията Разград - Русе, Разград - Търговище и Разград - Попово. Причината е в заледяванията и закъсалите ТИР-ове, препречили пътните платна.