/ ОДМВР-Разград
Четирима мъже са задържани за притежание на дрога - съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

Още четирима с дрога, возел ги руснак
ОДМВР-Разград


Около 14:00 часа, на 26 февруари на паркинг пред хипермаркет в Разград е установен лек автомобил „Пежо“ с плевенска регистрация, управляван от 36-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в България на адрес в град Искър. В колата пътували още трима мъже - 46-годишен от град Искър, област Плевен, 33-годишен от село Ясен, област Плевен и 39-годишен от град Севлиево.

Петима спретнали оранжерия за дрога в спортната зала на бившия „Диамант“ (СНИМКИ)

В краката на последния посочен, возещ се отзад, са открити над 5000 таблетки наркотик. Дрогата, поставена в черна найлонова чанта, е с общо тегло килограм и половина. При извършения нарко-полеви тест иззетите хапчета реагирали положително на амфетамин.
 

Още четирима с дрога, возел ги руснак
ОДМВР-Разград

По случая се води разследване. Продължава работата по изясняване и документиране на престъпното деяние под ръководството на Окръжна прокуратура. Четиримата задържани са криминално проявени и осъждани. За седмица това е втори пробив на разградската полиция в нааркоразпространението - в неделя бяха задържани петима, спретнали оранжерия за марихуана в избените помещения на спортната зала на бившия завод „Диамант“.
 

Още четирима с дрога, возел ги руснак
ОДМВР-Разград

Очаква се днес да им бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.