/ ThinkStock/Getty Images
Служители на Община Разград заедно с представители на Дирекция „Социално подпомагане“-Разград оказаха съдействие в два случая на останали без дом хора, съобщиха от пресцентъра на Общината.

765 бедни от Разградско получават безплатен топъл обяд

По случая с 48-годишния Георги Георгиев местната управа се самосезира от публикации в социалните мрежи, насочващи към статия в сайта www.e-razgrad.bg. Мъжът е останал без жилище след смъртта на майка си и през последните дни е забелязан да спи пред спортна зала „Лудогорец“.

Община Разград

Старши експерт в отдел „Социални дейности“ в Община Разград Кольо Колев и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“-Разград Радостина Неделчева се срещнаха с Георги Георгиев и обсъдиха с него възможността от днес да бъде настанен в помещение в Дома за стари хора, което се използва в кризисни ситуации, при които възниква спешна нужда от осигуряване на временен подслон и подкрепа.

Частна фирма осигурява безплатен топъл обяд на бедни от Разград и две села

Заповедта за настаняване е подписана от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, тя е със срок до 17 януари, след което съществува възможност срокът да бъде удължен, но междувременно ще се търси възможност за постоянно настаняване.

Община Разград

В заповедта е включена и възможност да се предоставя услугата „Обществена трапезария“, необходимо е още мъжът да се регистрира в Бюрото по труда, за да получава подпомагане оттам, както и възможности за намиране на работа.

Над 120 деца от област Разград ще получават безплатен топъл обяд

Вторият за деня случай на изпаднали в беда хора бе на 34-годишния Станьо Христов, 41-годишната Гинка Янева и двете им деца - едногодишната Велена и тригодишната Албена.

Откриха безплатна трапезария в ОУ“Г.С.Раковски“ в село Раковски

Мъжът е с адресна регистрация в Разград, но от години не живее тук, няма имоти в града, тъй като с майка си е живял в общинско жилище, което вече не съществува. Жената е от село в Добричко.

Семейството е живяло в различни населени места на страната, където са намирали за кратко препитание. В Разград са от 23 декември, приютили се за няколко дни у роднини, но имат намерение да се установят тук.

Повече от 1000 деца, които трябва да са в училище, са в чужбина

Докато мъжът си намери работа, отново със заповед на кмета Бояджиев, жената и двете деца ще бъдат настанени в социалната услуга „Майка и бебе“.