/ netinfo
С още една година е удължен договорът за реализацията на проект за осигуряване от частна разградска фирма на топъл обяд на 120 човека от три населени места. До края  на 2018 г. услугата се предоставяше на 120 потребители: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни лица. Това съобщават от „Акансу“ЕООД-Разград.

На 20 декември .2018 г. между Фонд „Социална закрила” и „Акансу” ЕООД е сключен Договор РД04-312 за продължаване на дейностите по проекта до 31 декември 2019 г. По този начин топъл обяд ще продължат да получават 120 души, от които 38 в гр. Разград, 53  в с. Раковски и 29 в с. Стражец. Храната за селата Раковски и Стражец се превозва със собствен транспорт на доставчика на социалната услуга.

Подборът на бенефициентите се извършва от комисия, в която участват представители на фирмата доставчик на услугата, Дирекция „Социално подпомагане“ и ОС на БЧК. "Акансу” ЕООД с управител Зекие Чакалова е една от малкото частни фирми в Лудогорието, регистрирани като доставчици на социалната услуга „Обществена трапезария”, която се финансира от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.