/ БТА
Мотористи, облечени в костюми на Дядо Коледа и джуджета, зарадваха малки и големи в Разград навръх Рождество Христово. Ентусиастите от мотоклубовете „Лудогорски братя“ и Brothers From Hell, пременени в червените костюми на добрия белобрад старец и неговите помощници се събраха на паркинга пред джамията „Ибрахим Паша“ и създадоха празничен дух не само на децата, но и на техните родители, баби и дядовци. Всички се радваха и се снимаха с Дядоколедовците и джуджетата на мотори, а най-малките получиха и подаръчета – балони и бонбони. Лакомства имаше и за минаващите пешеходци. 

Инициативата „Коледно каране“ се осъществява за поредна година. Идеята е да създадем коледно настроение у хората. Като наблюдаваме как ни се радват всички, ни доставя удоволствие", каза за БТА Йордан Атанасов от мото клуб „Лудогорски братя“.

БТА

В коледното каране на мотори се включиха и свободни мотористи. Сред тях бяха Танер и Станимир, които обличат костюма на Дядо Коледа за първа година. Те научили за инициативата на двата разградски мотоклуба от социалните мрежи. „Решихме да се включим, за да развеселим минувачите, да поднесем усмивки на гражданите и да разнообразим ежедневието им“, споделиха те. 

БТА

Облечените в костюми на белобрадия старец мотористи направиха и коледно мотошествие из централните улици на Разград. Преди това дадоха своята лепта в кутията за дарения в подкрепа на Марти.
Садет Кърова/БТА