Кирил Десподов
Кирил Десподов / БГю
Нападателят от националния отбор Кирил Десподов бе представен официално като футболист на Лудогорец. Спортният директор Георги Караманджуков му връчи фланелката с №11 и му пожела успех.

„Щастлив съм, че съм тук. Ръководството на Лудогорец направи всичко възможно, за да ме привлече. Много лесно се разбрахме, бързо станаха нещата“, посочи Десподов, който изкара няколко години в чужбина – в Каляри и Щурм. „Всичко е на високо ниво, професионално, очарован съм. Базата е невероятна. Аз познавам повече от половината играчи. Все пак до преди 2 години бях в българското първенство“, добави играчът.

По думите му е имал и други оферти преди Лудогорец, но „орлите“ се оказали най-настоятелни за подписа му. „Лудогорец беше настоятелен. Г-н Караманджуков ми се обади на 4 октомври вечерта, на другия ден се разбрахме“, обясни нападателят, който е в Разград под наем за една година.

Десподов бе продаден в чужбина от ЦСКА-София, а преминаването му в Разград при 9-кратните шампиони на страната предизвика полемики сред феновете. „Такива ситуации има в целия свят обаче. Не съм първият, който го прави, няма да съм и последният“, отбеляза нападателят. “Когато съм играл за ЦСКА, всичко е било от сърце. Животът на футболиста обаче не е лесен. Трябва да бъдем отговорни към себе си и семейството. Да взимаме най-правилните решения за кариерата си“, заяви националът и отрече да е наемал лична охрана.

„Нямам охрана. Аз съм професионалист. Като цяло искам да затворя темата ЦСКА - мен никой не ме потърси и не ме пита дали бих желал да се върна. Няма как да говорим за предателство, защото не съм предал никого“, отсече Десподов.