/ БГНЕС
Футболистът на ЦСКА Кирил Десподов е големият победител в анкетата за Футболист номер 1 на България на 2018 г. Атакуващият играч на "червените" се пребори със сериозната конкуренция на вратаря на "Славия" Георги Петков, който остана втори, и Тодор Неделев от "Ботев" (Пловдив), наредил се трети.
 
58-ото издание на анкетата бе оспорвано, а разликата между призьорите до последно се запази изключително малка. 22-годишният Десподов събра 159 точки от журналистическия вот. 42-годишният Георги Петков натрупа 151 точки, а Тодор Неделев получи 149.
 

БГНЕС


Кирил Десподов бе емоционален след получаване на приза. Той благодари на всички в клуба от "Българска армия", както и на всички треньори, допринесли за развитието му. "Много труд хвърлих и се радвам, че получавам тази награда. Ще съм щастлив,ако мога да я заменя за титла с ЦСКА и класиране на Европейско с националния", каза победителят. 

"Няма разочарование. Не мога да кажа това. на 42 години да станеш втори в България, това е мое постижение. (...) И преди малко казах, че тези купи ме задължават да продължа. Всяка купа за мен е ценна, няма значение кога е спечелена ", заяви Георги Петков. Той си тръгна от церемонията с приза за Най-добър вратар за 2018 г.

Тодор Неделев пък надделя за приза Най-добър полузащитник за 2018 г. в България. "Желая на всички играчи здраве и без контузии и по-силно представяне през новата година", заяви футболистът при получаване на наградата.

Всички подробности около церемонията четете на Gong.bg

В традиционната анкета участваха 118 спортни журналисти, представители на 48 медии. Любопитен факт е, че за първи път от 19 години насам челната тройка е заета от изцяло български футболисти. Последният такъв случай е от 1999 г., когато Топ 3 запълват Сашо Александров, Станимир Стоилов и Димитър Бербатов.
 

БГНЕС


На церемонията Централния военен клуб в София бе отличен и номер 1 сред треньорите. Националният селекционер Петър Хубчев пребори конкуренцията на Димитър Димитров-Херо, който през изминалата година изведе "Лудогорец" до титлата и Златомир Загорчич, направил така, че "Славия" да вдигне Купата.

"Спечелването на една награда е голям престиж, но задържането е два пъти по-трудно. (...) Сигурен съм, че ще направим всичко възможно, за да постигнем по-добри резултати с националния отбор. Минавам за друг тип човек по вашето мнение и се радвам, че е точно от журналистите тази награда", заяви Хубчев.
 
gong.bg