Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разбита в хода на специализирана операция, която се проведе на 25 март в Разградско.

Конфискувани са близо 1 500 артикула. Извършено е претърсване в четири търговски обекта в Исперих, собственост на различни фирми, съобщиха от полицията.

След мащабна спецакция: Иззеха „маркови“ стоки и контрабанден алкохол (СНИМКИ)

Открити са стоки, обозначени с търговски марки, предлагани без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са мъжки и дамски панталони, тениски, спортни екипи и якета на които са обозначени търговски марки.

В Завет е задържан 27-годишен криминално проявен и осъждан мъж. У него са открити 3 грама суха тревиста маса - синтетичен канабиноид.

Акцизна стока без бандерол е иззета от частен имот в лознишкото село Манастирци. В дома на 67-годишен мъж са намерени около 180 литра етилов алкохол. Собственикът няма документ за начислен и платен акциз.

По време на претърсванията в имота са открити 275 кг сухо мляко. Установено е, че суровината е открадната от мандра в търговищкото село Макариополско.

Разкрити са извършителите на посегателството в училището в исперихското село Тодорово, което осъмна на 18 март със потрошени прозорци. При огледа тогава бе установено, че с камък са счупени три стъкла на източната фасада на сградата.

Любовни схеми: Разбиха група за пране на пари и романтични измами (СНИМКИ/ВИДЕО)

Установено е, че автори на деянието са две непълнолетни момчета. На изградените КПП-та са проверени 305 превозни средства и близо 400 души.

Съставени са 105 акта и фиша. Мобилни екипи извършиха проверки в автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент.

Проверени са 5 пункта за черни и цветни метали и 19 сборища. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са издирени две лица. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 15.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня