/ iStock/Getty Images
По информация на директора на Регионалната здравна инспекция в Разград д-р Ася Генева са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

Два нови случая на COVID-19 област Разград

Единият случай е с мъж на 58 г. от село Бърдоква, община Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 22 юни в МБАЛ "Св.Иван Рилски - Разград" АД, където е хоспитализиран.

Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Пациентът е с придружаващо заболяване артериална хипертония. Вторият случай е жена на 71 г. от село Вазово, община Исперих. Лежала е в отделението по вътрешни болести към МБАЛ-Исперих за периода 19-23 юни Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст. Приведена е на 24 юни със специализиран транспорт в УМБАЛ "Канев" - Русе.

Общият брой регистрирани с COVID-19 за областта е 53, от тях активни са 29. Един е оздравял - мъж на 66 г. от село Ясеновец. На стационарно лечение са осмина - в МБАЛ "Св.Иван Рилски - Разград" АД, от които един интубиран. Шестима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ "Медика-Русе" и четирима в УМБАЛ "Канев" АД - Русе.

Мъж наруши карантината си в Разград

Изписани са двама пациенти от МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" АД и един от УМБАЛ "Канев" АД с отрицателни тестове и са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Поставени под карантина са 245. РЗИ информира още, че са започнали масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Засега няма издадени предписания и съставени актове.
БТА