/ iStock/Getty Images
По информация на директора на Регионалната здравна инспекция в Разград д-р Ася Генева, са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

Мъж наруши карантината си в Разград

Единият случай е с жена на 51 г. от исперихското село Подайва.
Потърсила е медицинска помощ на 22.06.2020 г. в МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" АД, където е хоспитализирана.

Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. пациентката е с придружаващо заболяване артериална хипертония. Вторият случай е с жена на 55 г. от Разград. Потърсила е медицинска помощ на 23 юни в МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" АД, Разград, където е хоспитализирана.

Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Жената е с придружаващи заболявания - артериална хипертония и хронична обструктивна болест. Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 51, от тях активни са 27.

Още двама заразени с коронавирус жители на област Разград, единият е лекар

Един е оздравял - мъж на 66 г. от село Ясеновец. На стационарно лечение в МБАЛ "Св.Иван Рилски - Разград" АД са 9 души, от които един е интубиран. Шестима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ "Медика - Русе"и трима в УМБАЛ "Канев" АД, Русе.

Д-р Генева информира още, че екипи от РЗИ са започнали масирани проверки в търговски обекти за спазване на противоепидемичните мерки. Започват проверки и по спазване на режима по провеждането на абитуриентските балове.
БТА