Пореден бракониерски лов в Разградско. След като преди две седмици жертва на бракониери стана зубър - животно от застрашен вид, в извън защитена територия са намерени два убити елена. Полицията в Разград е започнала разследване, предава NOVA.  

Откриха убит елен в землището на разградско село

В понеделник сутринта Иван излязъл на работа с трактора. В землището на село Благоево се натъкнал на неочаквана гледка. „Еленът беше убит и оставен там”, разказа той.

Оказало се, че имало следи от гуми в цялата нива и от влачено животно в разстояние на около 400 метра. Криминалисти направили оглед на мястото, а ветеринарен лекар установил, че еленът е убит с огнестрелно оръжие.

Откриха останки от благороден елен в нива до Завет

Съдейки по рогата хората, които са намерили елена смятат, че е на не повечео от две години. Казват обаче, че теглото му било почти 200 килограма. Хората от Благоево предполагат, че благородните животни са преследвани с джипове, защото местността е трудно проходима.

Казват още, че според тях незаконният лов е организиран през нощта, а в него са участвали повече от двама души. От местната ловна дружинка не могат да си обяснят причината за поредния бракониерски улов. В Благоево не е имало подобен случай досега.
nova.bg