/ ОД на МВР-Разград
Близо 3000 наказателни документа за нарушения по пътищата са съставени през януари, съобщиха от полицията.

Над 700 нарушения по пътищата са засечени за седмица в Разградска област

"1271 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС са констатирани и заснети през месец януари на територията на област Разград".
Това съобщи на брифинг днес началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Божков. Пред медиите той цитира три фрапиращи случая:

На 31 януари в с. Благоево, при ограничение от 50 км/ч за населено място, водача на л.а. „Фолксваген Пасат“ с разградска регистрация е управлявал посоченото МПС със 96 км/ч.

ОД на МВР-Разград

На 23 януари по път I-2, в близост до „разсадника“, в посока от Разград, като при ограничение от 90 км за извън населено място, водача на лек автомобил с марка БМВ и с русенски регистрационен номер е управлявал посоченото МПС със засечена скорост от 135 км/ч.

На 23 януари по път I-2, в близост до „разсадника“, в посока от Разград, като при ограничение от 90 км за извън населено място, водача на л.а. с марка БМВ и с разградски регистрационен номер е управлявал посоченото МПС със засечена скорост от 135 км/ч.

През януари 2020 г. са съставени общо 2969 документа - АУАН и глоби по фиш за извършени нарушения по ЗДвП, като броя на съставените такива документи за същия период на 2019 г. е 2146. Наблюдава се ръст с 821 документа или с 38,25%.

Шест фиша за пешеходци и 300 проверени автомобила за първите дни на спецоперация

"С 31,37% се отчита при регистрираните криминални престъпления през първия месец на годината", съобщи директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

Общо през януари са разкрити 58 престъпления. Установените извършители са 58 (вкл. регистрирани през предходни периоди), от които 28% имат и предишни криминални прояви, а 55% са безработни. 36 лица са били задържани в поделенията на ОД на МВР за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР.

През януари са проведени 29 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия.