/ ОД на МВР-Разград
727 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 3 до 9 февруари, съобщиха от полицията. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 498 фиша и 47 акта. 1 от актовете е на неправоспособен водач.

Шест фиша за пешеходци и 300 проверени автомобила за първите дни на спецоперация

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол - концентрацията при един от тях е била над 1,2 промила. Регистрациите на две моторни превозни средства са прекратени – едно от тях заради неправоспособност на водача и едно заради употреба на алкохол от страна на шофьора.

60 нарушения за 24 часа извършват шофьорите в Разградско

През седмицата са регистрирани три пътно-транспортни произшествия с трима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“. До 17 февруари продължава специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“.

Над 400 нарушения са засечени за седмица по пътищата в Лудогорието

Контролните органи ще следят за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ.

Близо 140 наказателни документа са издадени от пътните полицаи през почивните дни

През първия ден на организираната от ROADPOL операция са проверени 181 моторни превозни средства и 217 лица.
За констатирани нарушения са съставени 53 фиша и 19 акта.