214 участници в събитията за Деня на Европа, организирани от Областния информационен център
214 участници в събитията за Деня на Европа, организирани от Областния информационен център / ОИЦ-Разград
214 деца и възрастни са участвали в двете събития, които Областният информационен център-Разград организира в Деня на Европа 9 май.  
За осми пореден път ОИЦ отбеляза Деня на Европа, като целта на събитията е популяризиране приноса на еврофондовете за развитието на Разград и Лудогорието – съобщават от Областния информационен център.
В традиционната велообиколка на обекти, реновирани с европейски средства са участвали 115 деца, младежи и възрастни. Тя стартира пред Общинския културен център в централната част на града, реконструирана по европроект, и продължи до Националния археологически резерват „Абритус”, обновен също с евросредства.
Всички колоездачи получиха талони за томбола, в която бяха раздадени над 50 награди – аксесоари и принадлежности за велосипеди. Трите големи награди – маркови велосипеди бяха връчени от кмета на Разград д-р Валентин Василев и заместник-кмета Галина Георгиева. Те бяха спечелени от 12-годишните Мерт Мехмед и Радослав Пламенов – ученици от ОУ „Никола Вапцаров” и Анатоли Тодоров, родител на две деца, които караха с него до крайната точка на маршрута. Специални награди – велокаски - получиха най-младият и най-възрастният участници: 8-годишният Мартин Анатолиев и Йордан Тодоров на 74 години.
Колоездачната обиколка сe проведе в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”.

214 участници в събитията за Деня на Европа, организирани от Областния информационен център
ОИЦ-Разград

По-късно в празничния ден в пространството пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров” се проведе и конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Лудогорието рисуват Европа”. 99 млади художници, разделени в три възрастови групи: предучилищна, I–IV клас и V–VIII клас изразиха своите виждания за живота и бъдещето си в Европейския съюз. В паузата, докато компетентното жури оценяваше творбите, участниците си направиха импровизирана дискотека.
Първите награди – стативи за рисуване и скицници получиха: Теодора Илиева при най-малките, Гюляй Сюлейманова от ОУ „Никола Вапцаров” в групата I–IV клас и Кристиян Пламенов от ОУ „Отец Паисий” при най-големите.
Детско арт студио „Дъга” – Разград с ръководител Йорданка Стоянова бе партньор на ОИЦ в провеждането на конкурса.
Всички участници в събитията бяха с фланелки с логото на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове и Европейския съюз.

214 участници в събитията за Деня на Европа, организирани от Областния информационен център
ОИЦ-Разград