/ Thinkstock/Getty Images
Зверски побой е причинил смъртта на възрастния мъж, издъхнал до Военна болница в Пловдив. 71-годишният доц. Стефан Нейков е бил преподавател в Земеделския колеж в града под тепетата.

Окръжна прокуратура води разследване за убийство, заяви за Дарик зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Към момента липсват заподозрени и засега няма повдигнато обвинение. Работи се по няколко версии, като една от тях е, че престъплението е извършено поради лични мотиви.

Назначени са експертизи, разпитват се установените свидетели. Предстои преценка на доказателства, събрани до момента, от гледна точка на това дали да бъдат повдигнати обвинения, обобщиха от прокуратурата. 

Както Дарик вече съобщи, причина за смъртта на 71-годишния Стефан Нейков е жесток побой. Той е намерен с множество тежки травми по цялото тяло. Екип на Спешна помощ е направил всичко възможно да го спаси, но безуспешно.

Възрастен мъж почина до Военна болница в Пловдив

Очаква се по-късно аутопсията да установи точната причина за смъртта му. Припомням, че възрастният мъж беше намерен в безпомощно състояние снощи към 22:00 часа близо до Военна болница.

Криминалисти извършиха оглед на мястото на инцидента. Работата по случая продължава.

Дълги години доц. Стефан Нейков е работил в Института по растителни генетични ресурси в Садово, специалност "Зеленчуци". Там се е и пенсионирал. Бил е преподавател и във Висшето училище по агробизнес в Пловдив.