/ DarikNews
Огромно задръстване затрудняаше движението на магистрала "Тракия" в посока Бургас.

DarikNews

Колоната от автомобили започваше от 15 км на магистралата. Причината - извършване на ремонтни дейности.

DarikNews

DarikNews


От днес започна текущ ремонт на 2,3 км от второкласния път Карлово-Пловдив в отсечката между пътния възел с автомагистрала „Тракия“ и началото на урбанизираната територия на Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

DarikNews

Второкласният път е една от основните пътни артерии, която свързва града с АМ „Тракия“ и с Подбалканския път София-Бургас. По направлението преминава както транзитен, така и локален трафик от населените места в общините Марица, Калояново, Съединение, Хисаря, Карлово, Клисура, Сопот и Калофер, тъй като е най-пряката им връзка с областния център.

Предвидените строителни работи ще са в два етапа. Първият започна днес със затваряне на движението в платното в посока АМ „Тракия“. Движението се извършва двупосочно в платното за Пловдив.

DarikNews

След приключване на строителните дейности трафикът ще се прехвърли двупосочно в ремонтираното платно за магистралата и ще се работи в платното за Пловдив за изпълнението на втория етап.

Текущият ремонт е на стойност 6,7 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за завършването му е до края на юли.