/ iStock/Getty Images
На 21 май започва текущ ремонт на 2,3 км от второкласния път II-64 Карлово - Пловдив в отсечката между пътния възел с автомагистрала „Тракия“ и началото на урбанизираната територия на Пловдив. Второкласният път е една от основните пътни артерии, която свързва града с АМ „Тракия“ и с Подбалканския път I-6 София – Бургас. По направлението преминава както транзитен, така и локален трафик от населените места в общините Марица, Калояново, Съединение, Хисаря, Карлово, Клисура, Сопот и Калофер, тъй като е най-пряката им връзка с областния център, съобщават от АПИ.

Ремонтните дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на съществуващата настилка, полагане на битумизирана основа, асфалтови работи, профилиране на банкети. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Предвидените строителни работи ще са в два етапа. Първият започва на 21 май със затваряне на движението в платното в посока АМ „Тракия“. Движението ще се извършва двупосочно в платното за Пловдив. След приключване на строителните дейности трафикът ще се прехвърли двупосочно в ремонтираното платно за АМ „Тракия“ и ще се работи в платното за Пловдив за изпълнението на втория етап.

Текущият ремонт е на стойност 6,7 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за завършването му е до края на юли 2022 г.