/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо К.Б., на 33 г. Той е предаден на съд за това, че на 25.03.2021 г. в гр. Пловдив е предложил и дал дар – сумата от 30 лева, на полицейски служител от ОД на МВР – Пловдив, за да не извърши действия по служба – да му състави актове за установени административни нарушения.

Деянието е квалифицирано като престъпление по Наказателния кодекс.

Почерпен шофьор се опита да подкупи полицаи в Първомай

На 25 март 2021 г. в гр. Пловдив, около 19,30 ч., полицейски автопатрул спрял за проверка на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от К.Б. При извършената такава служителите на МВР установили, че водачът не носел свидетелство за управление на моторно превозно средство и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители обяснил на К.Б., че за липсата на документите следва за му бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение.

Един от тях влязъл в полицейския автомобил, за да напише актовете, а през това време към колата се приближил К.Б. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран.

Заради неправилно пресичане: Мъж се опита да подкупи полицаи в Перник

Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.