/ район Южен
С две мероприятия започнаха инициативите по повод „Международния ден на Земята“ в район „Южен“. Днес  учениците от 4 „г“  клас на ОУ „Яне Сандански“ призоваха кмета на район „Южен“ Борислав  Инчев и неговият екип да се включат в техният проект „Заедно за промяната“.
 
Първа копка на поредната нова детска площадка в "Южен"

„Очарован бях от децата, които ни поканиха да бъдем част от техният проект и да бъдем техни съмишленици. Те искат да бъде по-чисто по улиците, в класната стая, в двора на училището им, а щом  искат са помислили и как да променят своята среда и своите действия. В презентацията, която видях, те ни показаха своите действия по почистването от класната си стая и двора на училището.

Съпричастни сме с тях и затова решихме заедно да посадим в двора им няколко дървета, дървета които съм сигурен, че ще пазят и ще полагат грижи за да се развиват“, сподели районният кмет.
 
С голям празник отбелязоха деня на водата в „Южен“

Малко по късно в административната сграда на район „Южен“ бе подредена изложба на ученици от СУ „Отец Паисий“ от Куклен. „С много хъс и ентусиазъм децата са сътворили своите рисунки и са ни показали своя поглед и отношения към Земята. Благодаря на директорката г-жа Андонова и нейните ученици, които с картините си, създадоха една много приятна атмосфера за нас“, допълни кметът.