/ район Южен
Старт на изграждането на поредна нова детска площадка в най-многолюдния пловдивски район - "Южен" даде кметът Борислав Инчев. Мястото е в началото на улица "Бугариево" в района на КОЦ - Пловдив и болница "Света Каридад" и е от 220 квадратни метра. Изграждането на площадката ще струва около 60 000 лева и тя ще е готова за по-малко от 2 месеца, информира районният кмет.

Отличиха над 30 деца в конкурсите на "Южен", посветени на 3 март

Съгласно изискванията на регионалното министерство ще бъдат монтирани задължителната ударопоглъщаща настилка, както и обезопасени няколко вида люлки и други съоръжения за детски игри, а теренът ще бъде ограден. Ще се появят също беседка и достатъчно нови пейки.

Това е дванадесетата нова детска площадка в "Южен" от началото на мандата и въпреки това смятам, че сме длъжници на децата при положение, че в района живеят вече 83 хиляди души, подчерта Борислав Инчев. Той обясни, че има готови проекти и влезли в сила разрешения за строеж на още 10 подобни съоръжения, като в близките месеци ще бъдат изградени поне още 2 площадки.

С голям празник отбелязоха деня на водата в „Южен“

Неслучайно сме си поставили децата като приоритет в управлението на района, това трябва да е валидно и за целия град, допълни кметът на "Южен". Той подчерта, че не спира работата и по изграждането на допълнително улично осветление, тротоари и спортни площадки, като към момента се работи и по 5 нови паркинга в жилищния район.