/ ThinkStock/Getty Images
61-годишен мъж от Пловдив е задържан за нелепия инцидент, при който бе ударен хеликоптер, базиран на площадка в чепеларското село Павелско, съобщават от полицията.

Кола удари хеликоптер на площадка в родопско село

Сигналът за нанесените материални щети по прикачения инвентар на летателната машина, е получен на 8 септември от авиомеханик от частна фирма, която се грижила за хеликоптера, намиращ се на площадка в бившето телеугоително стопанство в село Павелско, като се предполагаше, че ударът е нанесен от неизвестно до тогава моторно превозно средство.

След разследване от страна на полицията се установява, че мъжът, който е пастир на кози в обор, намиращ се в близост до мястото на инцидента, заедно с друг мъж, работещ на съседен гатер, употребили алкохол.

Катастрофа се размина по чудо без жертви, след като кола се заби в паркиран автомобил

При опит да потеглят, автомобилът, движейки се напред, удря и поврежда системата за обработване на гори, закрепена на хеликоптера.

След инцидента, двамата мъже напускат местопроизшествието и се укриват до момента, в който не са установени и единият от тях е задържан. Работата по случая продължава.