И в момента по делото се извършват активни действия по разследването
Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняем и задържа 33-годишен мъж, представял се за депутат, адвокат, съдия и посредник на партия, съобщиха от обвинението.

Хванаха мъж, представял се за жена в интернет за набиране на средства за болно дете

На неустановени дати през 2021 и 2022 г. в Пловдив и Асеновград той заблудил трима мъже и една жена, като им е причинил имуществени вреди в размер на общо 12 950 лева.

Той използвал няколко схеми. Мъжът обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило.

Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. Той получавал заплащане, но не извършвал услугите.

На 12 юли след подаден сигнал и извършени оперативни мероприятия от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, мъжът е бил арестуван в Пловдив.

Повдигнаха обвинение на трима души за пране на пари чрез банкова измама

При обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“. Той е имал офис за консултации в центъра на Пловдив.

Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и други дейности.

И в момента по делото се извършват активни действия по разследването. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.