Полицейска проверка на пътя от униформени в Русе е предотвратила реализирането на телефонна измама за 20 000 лв., съобщиха от полицията.

Жена от Момчилград даде пари и злато на ало измамници

На 5 юли, на стационарния телефон на 76-годишен мъж от Бяла се е обадил непознат, който се е представил за полицейски служител.

Обаждащият е провел последователно разговори с него и със съпругата му, като от тях семейството останало с впечатлението, че се налага да помагат на полицията за залавяне на измамници.

Мъжът се съгласил да отиде с колата си до Русе, където да предаде в района на бензиностанция сумата от 20 000 лв., според уговорката с обаждащия се. Той се качил в автомобила си и се отправил към областния град с парите, които щял да предаде на "полицейски служители" за целта на разследването им.

Възрастна жена от Добрич даде пари и злато на ало измамници

Преди да достигне на уговореното място, по пътя бил спрян от екип на ОД на МВР-Русе. В хода на последвалата проверка станало ясно, както за целта на пътуването му, така и за крупната сума.

По този начин довършването на криминалното деяние е било предотвратено от служителите на реда. По случая се води разследване.