/ iStock/Getty Images
От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на хора, осъществили контакт с тях по телефона
Жена от Търговище е била измамена по схемата „оказване съдействие на полицията за задържане на извършители на телефонни измами“, съобщиха от полицията.

Задържаха мъж, участвал в телефонна измама в Правец

На 9 март посредством обаждане на стационарен, а впоследствие и на мобилен телефон, 71-годишна самотноживееща жена, е била въведена в заблуждение.

Представил се за полицейски служител поискал от нея да помогне на негови колеги, осъществяващи в момента акция за задържане на група извършители на телефонни измами.

Жената им е дала около 4000 лв. и около 20 броя златни накити. По случая е започнато досъдебно производство.

Пенсионерка остави в кофа за боклук близо 13 000 лв. и злато на ало измамници

От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на хора, осъществили контакт с тях по телефона, и под никакъв предлог да не предоставят парични суми или ценности на непознати, представили се за длъжностни лица.

Нито полицейските служители, нито служители на която и да е друга институция у нас не искат съдействие от гражданите по този начин и не предявяват подобни искания по телефона.

При получаването на такова обаждане е необходимо хората незабавно да потърсят  контакт със своите близки и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района им.