/ ThinkStock/Getty Images
По време на провеждане на Националния събор на народното творчество „Рожен 2019“ не са регистрирани тежки престъпления и инциденти, съобщават от пресцентъра на полицията.

Камион със слама изгоря на пътя към Рожен

Образувано е едно бързо производство за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Образувани са и две досъдебни производства по общия ред, като едното от тях е за хулиганство, а другото - за възникнал пожар в товарен автомобил по време на движение.

На 20 юли, при полицейска проверка, извършена в местността „Роженски поляни“, в палатков лагер №3, в едно от подвижните съоръжения собственост на 31-годишен мъж са открити незакони оръжия.

Драконовски мерки за сигурност в района на събора на Рожен (СНИМКИ)

Органите на реда са натъкнали на един пистолет марка "Blow" калибър 9мм с един патрон в пълнителя, една ловна пушка марка "Gumusifp", с монтиран на нея фенер и лазерен прицел, както и 2 бр. ловни патрони калибър 12 и 18 бр. малокалибрени патрони. Извършен е оглед и оръжията и боеприпасите са иззети. 31-годишният пловдивчанин е задържан за срок от 24 часа. 

Отново на 20 юли, е получена писмена жалба в полицията от 25-годишен мъж, за това, че в местността "Роженски поляни" в палатков лагер №3, неизвестни лица, представили се за охранители, са нанесли побой на мъжа и на негови приятели и са им счупили озвучителната техника.